A tó királynői: Orsi és Kati

A szaporcai Hétöles-tó színpadán láthatatlanul is rákerült a korona két énekesnő fejére. A dzsessz és funky királynői ők. Urbán Orsolya és Wolf Kati olyan hangparádévá változtatták a péntek estét, hogy arra sokáig emlékeznek majd a Bőköz Fesztivál nézői.   


Kollman Gábor, a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetője kisebb létszámú együttesével, valamint két remek énekesnővel, Urbán Orsolyával és Wolf Katival érkezett a fesztiválra. A remek zenész olyan virtuózan, nagy kedvvel játszott, hogy nem csak egy műfaj, hanem az univerzum végtelenségét is sugározta. Parádés technikával bemutatott szakszofon szólók, improvizációs szabadságot nyújtó ezernyi szint mutatót profin hangszerelt számok sorjáztak egymás után. A zene által az élet kopogtatott a szívek és fesztivál küldetésének körforgásában. A műfaj kiemelkedő zenészei pedig beleadtak mindent, hogy ez az este emlékezetes maradjon a közönségnek. Ideális helyszínként a Hétöles-tó repítette messze a dallamokat. Mindeközben pedig a két énekesnő egymást múlta felül. Hangi és megfogalmazásbeli bravúrok, kitartott és meghajlított dallamok, lélek találkozások, könnyedség, lazaság jellemezték számaikat. Szaporca felett az ég tisztán nyújtott ehhez sátrat, burkot, határtalanságot. A zenészek és az énekesnők öröm-buliként úsztak a zenében.

A tó új királynői és a dzsessz hangszeres királyai vastapsot kaptak a szép számú, igazi fesztiválhangulatot garantáló közönségtől. Átszitáltan szép este volt. Égig ható.

V.R.