YOULI, az esők sámánja

Talán az a titka, amit most Tésenfán Pál Zsolt Kultúrkertjében láttak tőle a nézők: különleges előadó, s beleáll olyan feladatokba is, amelyekbe sokak nem mernének, és úgy teljesít közben, ahogy más képtelen lenne. Belső őserővel, erre születetten. Horányi Juli, azaz művésznevén YOULI, amikor meglátta a szakadó esőben a vizes színpadot, és hogy vele szemben rá várva ülnek nézők a szalmabálákon, akkor két zenésztársa kíséretében mégis elkezdett énekelni. Nem is akárhogy.  Az eső elállt. Ő pedig kedvenc saját dalaival, Alicia Keys számaival remek hangulatú, emlékezetes villám-koncertet tartott.   

Fotó: Kovács Zoltán

Horányi Juli zenei világa érdekes, izgalmas, progresszív, modern. Mindig tartogat meglepetést. Kísérletező, útkereső előadó, aki képes meglepetés fúziókra, stílusok váratlan keverésére, és ezekből egyedi, csak rá jellemző hangzás alakul ki. Szövegei sem átlagosak, tartalmukban, mondanivalójukban, mélységükben kiemelkednek a hazai mezőnyből. Kimagasló, páratlan előadói ereje a női energiájából táplálkozik, hangja, ugyanolyan egyedi, színes, mint zenéje, gondolatvilága, nagyívű lírai meglátásai. Most ismét egy megújulási folyamatban születnek meg új dalai, s ezek nagyon tűpontosan tükrözik, mit is gondol magáról, a minket körülvevő világról, hol tart az útján.

Az énekesnő a minőségi pop műfaj küldötte. Művészi gondolkodásmódja, színházi látása – hiszen jelmeztervező is egyben –  hat személyiségére, zenéjére. Ennek tükrében Tésenfán egy olyan fantasztikus hangulatú találkozásban volt része a közönséggel, hogy erre sokáig emlékszik majd mindenki. Ha valaki nem hisz a spiritualitásban, vagy a véletlenben, eláruljuk: amíg Horányi Juli énekelt, elállt az eső, ahogy abbahagyta, újra nekikezdett. Youli az esők sámánjává vált hangjával, lényével. Ez is az ő titka.

(V.R.)

Fotó: Kovács Zoltán

Utóirat: Horányi Juli bejegyzése erről a fellépésről:             

„Kicsit eláztunk, a színpad is vizes volt, /féltem is nehogy megrázzon az áram/, mindezek ellenére a ma esti koncertünk nagyon nagy élmény volt és természetesen az áram nem rázott meg! ✌🏻

Annyira cuki közönségünk volt, a hideg és az eső ellenére végighallgatták a műsorunkat. 🙏🏻🤍

A lábam fázik, de boldog vagyok, ez most egy olyan pillanat, amit jól meg kell jegyeznem és akkor előhívni amikor épp az akadályokkal küzdök és lehetetlenül nehéznek érzem az életet. ☝🏻


Köszönjük Bőköz Fesztivál – Tésenfa