Go, Robi, go!

Mindörökké csikidam az álmokért

Talán a legnagyobb szaporcai R-GO rajongók sem álmodtak olyat, hogy az ország egyik legnépszerűbb zenekara egyszer a Hétöles-tó színpadán koncertezik. Ráadásul úgy, hogy itt összegezték 40 év történetét, slágereit. Szikora Róbert, a legenda, a magyar „csikadamkirály”, a zenésztársai, no, és az elmaradhatatlan gidák fergeteges, emlékezetes bulit csaptak. Beírták nevüket a Bőköz Fesztivál aranykönyvébe.

Fotó: Wölfinger Béla

Generációkat összekötő dalok: Szeretlek is, meg nem is, Ballag a katona, Bombázó, Rég várok valakire, Szerelmes vagyok, mint egy nagyágyú, hogy csak néhányat említsünk a sok slágerből, amelyek most is elhangzottak. Szikora Róbert eddigi pályafutása összefonódott az 1982-ben alapított R-GO együttessel. Tiszteletet parancsoló számokban kifejezve ez azt jelenti: 18 aranylemez, 9 platina, 1 gyémántlemez, ez összességében, több, mint 5 millió eladott albumot jelent. Sztár ő itthon a javából. Stílust teremtett, és elhozott a zenéje által egy olyan életérzést, ami az R-GO egyik titka. A csikidam. Ez egy nagy zenei utazás, kaland, dalokkal, szövegekkel, gidákkal, napfénnyel, szerelemmel, szenvedéllyel.  A show így mindig átszövi a koncertjeiket.

Fotó: Wölfinger Béla

Szikora Róbert lassan hetvenéves lesz, a színpadon pedig olyan energiával, kedvvel dolgozik, hogy nem gondolnák róla ezt az életkort. Szaporcán is elemében volt. A legnagyobb, kultikus dalaikat játszották el, parádésan. Előkerült az R-GO zászló is, és elhangzottak számok az Angyalbőrben sorozatból, valamint Görbe Nórának írt lemezeiről. Természetesen beleraktak egy Hungária blokkot is. Mert így kerek az a 40 év.

Fotó: Wölfinger Béla

A több mint kétezres közönség a hűvös szél ellenére is vele énekelte, hogy Tiszta erőből nyár, s ezt így is érezte mindenki. Az R-GO és a legendás frontembere sok rajongó nagy álmaként lépett fel az Ormánság egyik kis falvában. Mert az álmok, vágyak akkor repítik a lelket, ha teljesülnek. Ez is a csikidam titka. Go, Robi, Go! A bőközi álmokért.

(V.R.)