Fellépők

Szabó Balázs Bandája

Hogy milyen zenét játszik Szabó Balázs Bandája? Azt Balázsnál talán senki nem fogalmazta meg jobban: “Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a szív.”

Cimbaliband

A banda tíz nagylemezének zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal.

Vastag Tamás

Vastag Tamás Fonogram-díjas magyar énekes, színész

Attila Fiai Társulat

Az Atilla Fiai Társulat egy rock-szerveződés, melynek elsődleges küldetése nemzeti rockoperáink élő koncertelőadása. Az alapzenekart előadásain esetenként neves rockénekesek vendégszereplése gazdagítja.

Szalonna & Bandája

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.

Wespa Vonósnégyes

A 2005-ben alapított Wespa-vonósnégyes tagjai London, Brüsszel, Bécs és Budapest zeneakadémiáin végezték tanulmányaikat, de mindannyian erősen kötődnek a vonósnégyes műfaj szülőföldjéhez, a Nyugat-Pannon (West-Pannon) Régióhoz; ezért választották a Wespa-kvartett nevet.

Kollmann Gábor Band / Wolf Kati & Urbán Orsi

A Kollmann Gábor Band 2012-ben alakult. Soul, Smooth Jazz, Blues talán az a három irányzat, mely legközelebb áll zenéjükhöz. Ismert előadók kompozíciói és saját szerzemények alkotják műsorukat.

Wolf Kati magyar énekesnő. 2011-ben az év női előadója. Urbán Orsi egyedi, mély és erőteljes hangszínével varázslatos hangulatot teremt. Előadóművészetének jellemzője, hogy sokféle zenei stílusban énekel, a swingtől a big band zenén keresztül a latin örökzöldekig.

Varga Gábor Jazz

A leginkább Miles Davis-hez köthető cool jazz irányzata a bepopot követte az ‘50-es, ‘60-as években. A műfaj nem kifejezetten virtuozitásra törekszik, sokkal inkább a feeling megteremtése a cél.

Hamza Viktória

Testbeszéddel kommunikál a lovakkal, képletesen tán úgy is fogalmazhatnánk, hogy a lovak nyelvén. Több, mint tíz éve foglalkozik szabadidomítással.

Maros Művészegyüttes

Állami Székely Népi Együttes néven alakult 1956 őszén, azzal a céllal, hogy összegyűjtse, feldolgozza és színpadon bemutassa a romániai magyarok, románok, németek és más nemzetiségek népdalait, táncait, szokásait, s előadja “azokat az új kórusműveket, zenekari szerzeményeket és témás táncokat, melyek a régi és legújabb folklórkutatásaink eredményeire épültek.

Quartetto

Quartetto zenekar.

Pannon Cigányzenekar

A Pannon Cigányzenekar 2006-ban alakult 16 fővel, jelenleg 33 főből áll, tagjai magasan képzett művészek.

Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes

a Fordulj Kispej Lovam táncegyüttes  a magyar néptánc kiemelkedő személyiségeiből áll.

Binder Károly

Binder Károly zongoraművész, jazz zongorista, zeneszerző, egyetemi tanár.

Mecsek Táncegyüttes

A Mecsek Táncegyüttes Pécs neves néptáncegyüttese 1955 óta.

Local Vintage Company

A csapat egy új ötlettől vezérelve nagy fába vágta a fejszét: a húszas évek vérbeli swing stílusában dolgoz fel ismert slágereket, valamint korabeli klasszikusokat dolgoz át, mindez korhű színpadi megjelenéssel párosul.

Váray László

A Colombre Band és a Belvárosi Betyárok frontembere.

Soproni Szimfónikusok

Sopronban – Magyarországon az elsők között – Kurzweil Ferenc, a Szent Mihály-templom karnagya szervezett zeneegyesületet 1829-ben Ödenburger Musikverein néven.

Pendelyes Táncegyüttes

A Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület 1995-ben alakult

Forrás Színház

A Forrás Színház a rendszerváltást követő első, magánkézben lévő nagyszínházi vállalkozás.

Four Corners

Egységes stílust a feldolgozásaik hangzásában képviselnek: dús vokállal ellátott, dallamos funky-pop és soul jellegű covereket játszanak.

Siklósi Alapfokú Művészeti Iskola

Gál Tamás

Gál Tamás Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színigazgató

Fajkusz Banda

Autentikus és feldolgozott magyar népzene

Kalász Banda

Kalász Máté prímás 2017 januárjában alapította meg zenekarát, a Kalász Bandát. Hitvallása az, hogy a népzene maga a csoda

Szökős Népáncegyüttes

Az együttes a magyar és a kárpát-medencei táncfolklór hiteles színpadi megjelenítésével ért el szakmai sikereket. Az autentikus stílusjegyek megtartása mellett táncszínházi formák gazdagítják repertoárját.

A fesztiválon való részvétel INGYENES!