Hétvége az Ormánságban

A Fesztiválról

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül.

A minőségi, különleges fesztivált hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendeztük meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében. Az eseménysorozat elsősorban azt szeretné bizonyítani, hogy minőségi fesztiválnak is van helye, létjogosultsága egy, a fővárostól közel 280 kmre lévő határ menti mikrorégióban, a Bőközben.

1000% karbonmentes fesztivál!

A nemzeti összetartozás és a környezetvédelem jegyében a Bőköz Fesztivál szimbólumaként, üzeneteként, annak jegyében a szervezők ősszel négyszer tizenhárom, azaz 52 almafát ültetnek el a találkozó négy helyszínén (Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben) emlékezve a százéves trianoni évfordulóra, s egyúttal tovább biztosítva, hogy a rendezvény 1000 százalékig karbonmentes maradjon.

Támogatóink: